Wat is chiptuning?

Chiptuning is het aanpassen van gegevens die in de originele chip zijn opgeslagen. Je moet hierbij denken aan het aanpassen van de hoeveelheid ingespoten brandstof, de turbodruk, het ontstekingstijdstip en mits van toepassing de toerental / snelheidbegrenzer.
Het motorstuurapparaat wordt geopend en de originele chip wordt uitgesoldeerd om uitgelezen te worden, daarna wordt deze vervangen door een nieuw exemplaar met geoptimaliseerde software.
Wij houden ook rekening met de wensen van de klant en de wijze waarop de auto gebruikt word, bijvoorbeeld: rijden met carvan, circuitgebruik en andere bijzondere omstandigheden. De vermogensstijging bij turbomotoren ligt tussen de 20 en de 35%, bij de non-turbo motoren is dit maximaal 10 tot 15%.

Wat is OBD-tuning?

Dit is in principe het zelfde als de gewone chiptuning alleen hierbij hoeft het motorstuurapparaat niet geopend te worden, maar wordt de software via de diagnosestekker in uw auto uitgelezen en opnieuw geprogrammeerd. Dit is de mooiste manier van chiptuning die nagenoeg onzichtbaar is en veel bij leaseauto’s wordt toegepast.

Waarom niet standaard vanaf fabriek?

De autofabrikant moet bij het ontwikkelen van de software rekening houden met veel factoren zoals, oliekwaliteit, de brandstofkwaliteit en emissie-normen. Hier in Europa zijn in het algemeen de brandstof en olie van zeer hoge kwaliteit en worden de onderhoudsintervallen goed nagestreefd. Daardoor is het voor ons mogelijk dat we de auto’s op een veilige manier van meer vermogen voorzien maar dat toch de uitlaatgaswaarden onder de maximale toelaatbare waarden blijven.

Wordt de levensduur van de motor verkort?

Onder normale omstandigheden wordt de levensduur van uw motor niet korter, vaak zijn motoren ontwikkeld voor een veel groter vermogen dan ze in werkelijkheid hebben. De software van ons is zo afgestemd dat er onder normale omstandigheden geen motorschades kunnen ontstaan.

Garantie:

  • Wij geven 2 jaar garantie op de door ons geleverde hardware / software en de werking daarvan.
  • Ook geven wij garantie op alle door ons uitgevoerde werkzaamheden.