Storingsdiagnose

Voertuigen beschikken over veel elektronica. In sommige gevallen kunnen er fouten optreden wat leidt tot kleine en grote storingen. Door middel van de juiste storingsdiagnose komen wij er achter wat de storing inhoudt en lossen wij het op.

Wat is storingsdiagnose?

Bij een storingsdiagnose brengen wij in kaart welke storingen zich in het voertuig bevinden. Het uitvoeren van een storingsdiagnose is een vak en vereist kennis, vaardigheid en ervaring. Onze technische specialisten werken dagelijks aan voertuigen met uiteenlopende storingen. Zij kunnen snel mogelijke oorzaken uitlezen, erkennen en uiteraard het probleem voor jou oplossen.

Diagnose-apparatuur

Storingen komen in de vorm van foutcodes die worden uitgelezen met een diagnoseapparaat. Dit vertelt ons welke storingen zich in het voertuig bevinden. Veel garages werken met universele diagnoseapparatuur. Dit apparaat kan tot een bepaalt niveau storingen uitlezen waardoor niet altijd exact kan worden vastgesteld wat de mogelijke oorzaken zijn.

Voor elk specifiek automerk hebben wij een diagnoseapparaat waarmee wij specifiek de storingen van het merk in kaart kunnen brengen. Wij maken gebruik van de ATS 5004 labscope. De scope bevat uitzonderlijke mogelijkheden om lastige en sporadische storingen inzichtelijk te maken.

Meest gestelde vragen & onze antwoorden

Hoe lang duurt de tuning?
In de meeste gevallen zijn wij 2 á 3 uur bezig met het chiptunen van een voertuig. Bij sommige voertuigen is het complexer waardoor het mogelijk langer duurt. Bij het maken van een afspraak geven wij aan hoelang het duurt bij uw voertuig.
Is chiptuning veilig voor de motor?
Is er een verhoogde kans op slijtage van de motor na chiptuning?
Welke gevolgen heeft chiptuning voor de fabrieksgarantie?
Waarom tuned de fabrikant standaard de auto niet?
Verbruikt mijn auto meer brandstof na chiptuning?
Wordt er standaard software door jullie gebruikt?
Kan mijn dealer/garage tuning detecteren en overschrijven?
Wordt er bij jullie getest met een vermogenstestbank?
Chiptunen jullie ook op locatie?
Moet ik een afspraak maken of kan ik ook langskomen wanneer ik tijd heb?
Kan chiptuning ongedaan of verwijderd worden?

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Direct contact
Bel onsMail ons